lånlet

Hurtige lån – kontantlån

Basisbank kan hjælpe dig med et hurtigt lån

Hvis du skal lån penge nu til et større projekt, hvor du har brug for en længere løbetid, kan du med fordel vælge Basisbank. Det er modsat Vivus også en helt normal bank ved siden af, som også tilbyder en masse lån på op til 75.000 kroner.
Fordelen ved at benytte dig af Basisbank, som også går under navnet Lånlet, er blandt andet, at du ikke skal stille nogen form for sikkerhed, og så får du svar på din ansøgning efter 15 minutter. Og hvis din ansøgning bliver godkendt før bankerne lukker, får du også dine penge på kontoen allerede på samme dag.

En anden fordel ved at benytte sig af Basisbank er, at du får en ganske fortrinlig rente – imellem 9,99 og 26,08 % ligger den på, og det er altså en lidt anden sats, end hvad du finder hos de andre konkurrenter. Udover renter skal du dog også betale for at udstedelse af lånedokument, ligesom der også er et månedligt håndteringsgebyr – det betyder altså, at der ekstra udgifter forbundet med lånet. Disse er vigtige, at du har medregnet – inden du ansøger om lånet.
Hvem er Basisbank så særligt egnet til? Denne slags lån er ikke særligt egnet til dig, der bare lige skal have lidt ekstra lommepenge i forbindelse med julen, da de ikke udsteder lån under 7000 kroner. Derfor er denne slags lån også mest fordelagtigt for dig, som står og skal købe elektronik, hårde hvidevarer eller en ekstra bil.

lånlet

Hvor gammel skal man være for at låne penge?

Du skal være 18 år gammel, før du kan optage lån og gældsætte dig selv. Det er loven, som foreskriver, at du skal være myndig, før du kan få lov til at tage et kviklån, da gæld kan have en negativ påvirkning af dit liv. Det er naturligvis ikke gode omstændigheder, når du stadig er i gang med at vokse og modne dig, at du har gæld på samvittigheden.
Men selvom du som udgangspunkt skal være 18 år, før du kan låne penge, så sætter låneudbydere og banker oftest mindstealderen højere – det skyldes netop for at undgå, at alt for unge mennesker stifter gæld, som de ikke er i stand til at betale af.

Qliro – lån penge nu, og når du shopper på nettet

Den næstsidste låneudbyder vi skal kigge på er Qliro, som er en Svensk låneudbyder, der har specialiseret sig i at låne penge til folk, som shopper på nettet. Det kan godt lyde lidt mærkeligt, men det er faktisk enormt smart.
Hvor tit har man ikke siddet og kigget på alle ens yndlings webshops og trukket sig selv i håret over, at det endnu ikke er blevet den første? Eller også har man købt halvdelen af det man skulle have, fordi man ganske enkelt ikke have nok knaster på kontoen, og så ender man med at skulle betale dobbelt porto, når man alligevel smutter forbi shoppen ugen efter.

Disse trælse situationer kan du heldigvis komme til livs ved at benytte dig af Qliro, for her lægger du bare alle dine varer i indkøbskurven, og når du tjekker ud – så vælger du bare Qliro i stedet for dankortet. Og så klarer de resten for dig.
Når du har modtaget dine varer, så modtager du efterfølgende et girokort fra Qliro, hvor du blot skal overføre det, som du har handlet for. Qliro giver dig også mulighed for at oprette en konto, så du kan betale af med små bidder i stedet for. Ligesom du også har mulighed for at betale beløbet to måneder senere – helt uden renter.

Lån penge til shopping nu med Viabill

Et ligende koncept som Qliro er Viabill, som er en dansk og relativ ny tjeneste. Deres metode er ikke at låne dig kontanter, men derimod låne dig til dine indkøb – fuldstændig ligesom Qliro og Klarna. Dog har Klarna og Qliro også afdelinger, som udbyder kontante lån.
Den helt klare fordel ved Viabill er, at du faktisk kan slippe helt for at betale renter af din gæld. Det eneste du skal gøre er blot at foretage den månedlige indbetaling helt af dig selv. Dette gør du ved at logge ind på din Viabill konto, og herfra får du så Viabills kontooplysninger, som du så selv kan overføre til via din netbank. Hvis du ikke ønsker at foretage månedige indbetalinger, kan du også lade Viabill klare det hele for dig, men så skal du også betale et mindre håndteringsgebyr.
Denne lånemetode er fordelagtigt for dig, som blot skal bruge noget nyt tøj eller en ny bærbar og ikke kontanter, men skal du lån penge nu, så bør du nok vælge en anden service, hvor du kan få kontanter.

RKI og lån?

Hvad så hvis du står med gæld i forvejen? Kan du eksempelvis lån penge nu, hvis du står i RKI? Som udgangspunkt er det ikke muligt for dig at optage nye lån, hvis du står i RKI. Det skyldes nemlig at de færreste låneudbydere har tillid til dig, fordi du er registreret som dårlig betaler.
Det betyder dog ikke, at du står helt på bar bund og ikke kan optage et lån, hvis du er registreret som dårlig betaler. For enkelte lånudbydere tilbyder trods alt stadig lån til dig, som er skrevet i RKI – her kan du dog forvente at lånebeløbet er væsentligt lavere, ligesom renten også er et styk højere.

Alternativet er dog at tage en god snak med din bankrådgiver, for oftest er de til at snakke med. Du kan dog også få en god ven eller en familiemedlem til at kautionere for dit lån, det vil sige, at det er deres kreditværdighed, som bliver brugt. Det kan dog sjældent anbefales, at der bliver lånt store beløb imellem venner og familie.

Konklusion

Det vrimler med låneudbydere som står klar til at låne dig penge nu, men det er vigtigt, at du altid gennemgår de enkelte lånetilbud – inden du godkender bankens eller virksomhedens tilbud, for det kan godt gå hen og blive dyrt.
Heldigvis er der masser af transparens på det danske lånemarked, så skal du lån penge nu, hører det altså til sjældenhederne, at du får et væsentligt dyrere lån, end du måske havde regnet med. Men når det er sagt, så sker det stadig, at der er låneudbydere derude, som ikke er helt ærlige omkring deres betingelser – eller som strækker den lige lovligt. Men med denne guide skulle du nu gerne være godt rustet, således du ikke går galt i byen med de lidt for hurtige lån.